Festés számok szerint: lépésről lépésre!

Számfestő használati útmutató a festés szerelmeseinek, kezdőknek és haladóknak egyaránt

Számfestő készlet megrendelése előtt és után is hasznos információkat találhat alább, lépésről lépésre bemutatunk mindent amit tudnia érdemes a számfestőzésről!

A számfestőzés, számoskifestőzés, festés számok szerint vagy számosfestőzés – hívjuk bárhogy ahogy szeretnénk – egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Szórakoztató kikapcsolódást kínál a festés szerelmeseinek és bepillantást ad a festészet elvarázsoló, nyugatató és fejlesztő művészetébe. A számfestés célja egy mestermű elkészítése, de az előre számozott vászon támpontot és segítséget nyújt a kezdő és haladó művészeknek.

Festés_számok_szerint
Festés számok szerint - előre számozott vászonnal

Számfestő készlet tartalma

A számfestő készlet mindent tartalmaz egy gyönyörű számfestő elkészítéséhez! A doboz tartalma

 • 3 különböző méretű ecset
 • előre beszámozott, prémium minőségű vászon
 • akrilfestékek számozott tubuskában az adott számfestő elkészítéséhez szükséges színekkel
 • színes kép, hogy lásd pontosan milyen számfestőt készítesz

Számfestő készítés folyamata

Előkészületek

 • Fontos, hogy tiszta helyen kezdjük el a számfestő elkészítését, ne adjuk meg a lehetőséget, hogy a vászon szennyeződjön!
 • Tegyünk egy pohár vizet a helyszín mellé, ami színváltás esetén az ecsetek tisztítása miatt szükséges
 • Gondoskodj a megfelelő világításról, ezzel óvod szemed világát
 • Válaszd ki a színt amivel megkezded a festést és amikor nincsen használatban a tubuska, jól zárd le, ezzel megelőzve a festék kiszáradását
 • Amennyiben a számfestőt nem keretre feszítve rendelted meg, úgy óvatosan hajtogasd szét és rögzítsd valamihez a széleit, akár maszkolószalaggal
 • A számfestőket minden esetben feltekerve adjuk át (kivéve természetesen ha keretre feszítve érkezik), de a szállítás során kisebb-nagyobb gyűrődések lehetnek rajtuk. Ilyen esetben vasalóval nyugodtan meg lehet vasalni a számfestő azon oldalát amire nem festünk!
 • Kezdés előtt érdemes lehet lefotózni a még érintetlen vásznat, így a későbbiekben egyszerűen visszanézhetőek a számozások.

Számoskifestő.hu

1 Videos

Számfestő Tippek és gyakori kérdések

Átütő számok és vonalak

Nagy általánosságban a számozások és a fekete vonalak nem látszanak át a jól lefestett területen, de ha nagyon világos színnel dolgozunk, akkor ezzel néhány esetben számolhatunk.

A megoldás igen egyszerű, ha előre tudjuk, hogy világos színnel fogunk dolgozni, akkor a fekete számokat és vonalakat átrajzolhatjuk fehér színű ceruzával! Ha fehér ceruzára festünk, akkor elkerülhetjük a nem kívánatos átütést.

Festék beszáradása

A számfestő készletek minden esetben víz alapú akril festéket tartalmaznak, melyeket ha huzamosabb ideig tartunk a levegőn akkor beszáradhatnak. Fontos, hogy amikor nem használunk egy adott színt, győződjünk meg róla, hogy a tubusokat jól lezártuk. Érdemes továbbá egyszerre egy színt használni, ezzel is elkerülve a festék beszáradásának lehetőségét.

Szükséges e higítani a festékeket?

Alapvetően nincs szükség a festékek higitására, de amennyiben úgy ítéljük meg, hogy szeretnénk picit higítani, úgy mindössze pár csebb vízzel ezt biztonságosan megtehetjük!

A számfestés menete

Attól függően, hogy milyen kezes az alkotó, jobb kezesként érdemes balról jobbra haladni, balkezesként pedig jobbról balra. Ezzel elkerülhetjük, hogy összetapogassuk a más kifestett területeket.

Milyen gyorsan szárad meg a festék?

Az akrilfesték sajátossága, hogy igen gyorsan, pár perc alatt teljesen megszárad.

Számfestőzés jótékony hatásai

 1. javítja a koncentrációt
 2. szinten tartja és javítja a memóriát
 3. tökéletes kikapcsolódás, segít a feltöltődésben és a stresszlevezetésben
 4. kitartóbbá teszi az embert, hiszen egy számfestő elkészítése több óra munkát igényel

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
  0
  Kosár
  A kosara üres!Vissza a boltba
  Scroll to Top